понеделник, 2 март 2015 г.

Черни точки и черната маска на JorgObé

Всеки, който има смесена кожа малко или много се е сблъсквал с черни точки и знае колко омразни са те. При мен те са главно на носа и се виждат с просто око, особено, когато не нося грим. Малки кратерчета се образуват по цялата повърхност на кожата, като са особено трудни за почистване върху страничната кост на носа, където кожата е тънка.

Винаги съм търсела разрешение на този проблем, който да дава по-дълготрайни резултати или поне да е по-ефикасен от досегашните китайски лентички, за които всички знаем.

Сърфирайки в интернет попаднах на блогърка, която предлагаше за покупка уникална черна маска на JorgObé, която таргетира именно черните точки. Подходих в началото леко скептично и заради високата цена на тази маска от почти 50 лв. Най-обичам като изписват сумите на - 49лв., само 59,90 и т.н, но както и да е.

Описанието на черната маска на JorgObé гласеше:

ТОВА Е ОРИГИНАЛНАТА ЧЕРНА ОТЛЕПВАЩА СЕ МАСКА, КОЯТО Е ТЕСТВАНА, ДОКАЗАНА И ИМА СПЕЧЕЛЕНИ НАГРАДИ   

"Ефективна черна отлепваща се маска е специално разработена за да проникне дълбоко в порите на кожата за да минимизира и предотврати образуването на черни точки, замърсяване и омазняване в Т-зоната на лицето.

Иновативната и дълбоко почистваща оригинална черна отлепваща се маска съдържа екстракти от кърваво драконово дърво драцена, хамамелис и ехинацея за намаляване и предотвратяване на замърсявания и запушени пори. Съдържанието на почистващата черна каолинова глина и дъбов въглен осигуряват ефективното свързване и залепване на маската към черните точки и мъртвите клетки, които се извличат от кожата, когато маската се отстранява. Ако продължите да използвате маската с течение на времето постепенно ще се намали производството на себум от кожата."

Не съдържа оцветители, парабени, минерални масла или силикони.
Количество: 100 ml
Произведено в Дания.

Тук, можете да видите и видео реклама на въпросната маска, което е супер зарибяващо и предпоставка за наистина добър продукт. Да не говорим колко лесно изглежда махането...

Според редица онлайн източници маската на JorgObé е препоръчана от реномирани списания ( въпреки, че аз работя в тази сфера и прекрасно знам как стават препоръките в списания от името на редактора :), а именно със солидна трансферна сума, но все пак обещаващо в случая на JorgObé бе спечелването на награда за най-добър нов продукт за 2012 на датските награди Grooming Awards.

След това дълго предисловие се престраших да поръчам тази прехвалена маска на годината.

ПЪРВИ ОПИТ ЗА НАНАСЯНЕ - НЕУСПЕШЕН

МИНУСИ:
  - ТРУДНО НАНАСЯНЕ
 -  ИЗТИЧА СМЕС НАПОМНЯЩА НА ОЛИО
 - НЕТОЧНИ УКАЗАНИЯ НА  ОПАКОВКАТА ЗА НАНАСЯНЕ
 - ТРУДНО ОТЛЕПВАНЕ
 - ПОЧТИ НУЛЕВА ЕФЕКТИВНОСТ
-  СКЪПА

Нанасяне: Нанасянето не беше особено сполучливо първият път, дори когато се разклати,  в основата на тубичката остава голяма доза смес, която прилича на олио и в началото изтича именно тя. Така, че трябваше да поизцедя малко сместа, докато не започне да излиза маската в нормалния си вид.

В описанието е обяснено, че се нанася  покривен слой в Т-зоната на лицето ( носа, челото и брадичката ), като се оставя маската да действа за 25-30 минути, докато изсъхне напълно. 

След моят злополучен първи опит открих, че за да се отлепи маската трябва да се нанесе наистина дебел слой, иначе рискувате да не можете да я отлепите изобщо..

 Второ, ако оставите да действа 25-30 мин, имате шанс да се самонараните стараейки да я махнете.... Т.е абсолютно нереално е това време, дори когато слоя е по-дебел, на маската са нужни не повече от 15 мин, за да изсъхне напълно.

РЕЗУЛТАТ: Когато отлепите маската, по нея се виждат бели дупчици, които можете да помислите, че са вашите черни точки, въпреки че никъде не се виждат "главички" на точки, както се виждат при китайските бели лентички... Всичко казано до тук щеше да е безсмислено, ако поглеждайки се в огледалото не откривах, ако не напълно почистен от черни точки нос, но поне наполовина почистен. Резултатите от тази маска за съжаление са прехвалени и са нулеви. Така, че моят скромен опит показва, че ако някой я хвали толкова тази маска, то най-вероятно той или тя просто нямат черни точки или са фалшиви профили на продавач стараещ се да улови шарани като мен, защото моите черни точки са си все там С или БЕЗ отлепващата маска на JorgObé.

Изборът е ВАШ.

От ползваните методи засега, най-ефикасни остават:
-  Белите китайски лентички, (но те издърпват само част от събрания себум и доста бързо пората се запушва отново)
- Ръчно почистване  (ефикасно, но не достига трудните зони за почистване като страничната част на носа)
- Различни процедури за лице, които изсмукват черните точки като Хидрафейшъл, но трябва да използвате регулиращи себума кремове, защото черните точки са именно в резултат на прекалено омазняване на кожата.

Ако имате други успешни методи, моля да ги споделите под темата.

Детектив в бюти сектор,
Яна 



10 коментара:

  1. Хмм, странно: имам маската от декември , и мога да кажа, че ми помогна да се изчистят порите по челото и брадичката . Вече я нанасям само за зоната около носа, но там са ми много дълбоки точките... Оставям я за него повече от 25 минути, защото после просто пада сама - от мимиката и т.н. Преди първата употреба разклащах опаковката доста време... Усеща ли се затопляне при теб? Така се отварят порите, и дано това, което си изцедила от опаковката не е липсващ елемент за нужния резултат... Защото си е доста скъпа инвестиция

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Принципно, когато отлепиш маската виждат ли се черните точки на маската? Защото при мен както се вижда от снимката са бели дупчици, но мръсотията си стои в каналчето. Радвам се, че ти си доволна, но при мен няма точка, която да е изчезнала от тази маска. Няма затопляне при мен, но е нормално, защото маската е стягаща. А иначе тубата се разтърсва преди употреба и тогава в началото излизаше тази течност, не би трябвало при разтърсване да продължава да излиза. След месец виждам, че или е изтекла или се е сгъстила отвътре, защото вече го няма този проблем, но резултатите са същите...

      Изтриване
    2. Когато махам маската, тя е залепена с мръсотия, ако така мога да се изразя... Не успях да изчистя най -дълбоките черни точки, мисля да направя парна баня, и след това да сложа маската. Пробвала ли си по този начин? Все пак порите трябва да се отварят хубаво... Ще попрочета малко повече)))

      Изтриване
    3. Странно, на моята няма нищо освен дупчици. Маската я слагам винаги след баня, т.е когато е омекнала кожата. Иначе ръчно ги махам, с ленти ги махам, една процедура специална си правя за дълбоко почистване и така. Успех и на теб в борбата с точките :)

      Изтриване
    4. Искам да попитам от къде си си поръчала маската

      Изтриване
  2. Аз си я поръчах от www.chernamaska.com

    ОтговорИзтриване
  3. Взех черна маска пилатен и ефекта е 0. Нито една черна точка не ми махна. Препоръчвам стика за махане на черни точки, с него поне виждам резултат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не вземай Pilaten..а от марката Shills!
      Сайта е www.chernamaska.com

      Изтриване