понеделник, 20 април 2015 г.

Историята на един филър - Филорга


Мина вече месец, откакто си сложих филъри в устните на Филорга и искам да разкажа моите впечатления. Обещавам ви, че ще съм много откровена и ще ви кажа плюсовете и минусите, така, че да сте подготвени. Можете да задавате въпроси под темата, на които ще отговоря.

Винаги съм имала плътни устни, но горната част е била по малка от долната устна. Преди време бях посъветвана да си направя контур на устните само, но така и не стигнах до осъществяване на идеята. Един ден случайно, разбрах, че се прави обучение на румънски специалисти и бях поканена безплатно да пробвам, ако желая филъри.

Познайте дали устоях.... на следващият ден вече пътувах за уговореният ден и час, като не изпитвах и най-малък страх, че всъщност върху мен ще се обучава човек, който не е слагал филъри през живота си :) Ама и аз съм една....

Когато разбрах, че филърите ще са на Филорга се успокоих, тъй като, ако следите блога Филорга е в момента любимата ми козметика за ползване.

Уточнихме с обучаваща докторка, какво, къде и как, като решихме съвместно, че лек филър ще има само в горната устна, за да се уеднаквят, плюс контур на цялата уста. Количеството, което впоследствие ми сложиха беше половин ампула. Ако сте слагали филър, ще знаете, че това количество наистина е доста малко. По принцип се използва една ампула.

Гръбни селфита, докато чакам
Сложиха ми обезболяващ крем, за да изтръпнат устните ми и извадиха една игла, при което реалността започна бавно да изплува в съзнанието ми. Оле, мале, но нямаше накъде да бягам, защото вече бях тотално подготвена.
Тук исках да избягам :)

Нека преди да пристъпя към същинската част ви дам малко повече информация за филърите:

Филорга / Filorga филър Х-НА3 спринцовка 1мл х 

 Тези филъри се рекламират като първите дермални филъри с поливалентна кръстосано-свързана хиалуронова киселина.  Поливалентността е резултат от комбинация от 3 свойства на хиалуронова киселина X-HA 3

X-HA 3 ® третира : 
Назолабиални гънки
Контура на лицето 
Бръчки около бузите
Скулите 
Кръгове под очите
Обем на устни 

СЪСТАВ 
X-HA 3 ® е първата поливалентна кръстосано свързана хиалуронова киселина с оптимална концентрация на 23mg/ml и високо молекулно тегло. 
Тя дава възможност за третиране на средно дълбоки и дълбоки бръчки, контур и обем на устни с една и съща спринцовка. . . 
Получена чрез био-процес на ферментация, с не-животински произход, X-HA 3 е високо пречистена за добра биологична съвместимост. 

ОБЕМ 
Само малко количество X-HA 3 ® е достатъчна, за да създадете обем, който е в състояние да вдигне тъкани, за да коригира средни и дълбоки бръчки. Този обем се дава от уникална виско-еластичност, получена благодарение на високо молекулно тегло комбинирано с висока концентрация на хиалуронова киселина и адаптирано кръстосано свързване.

ТРАЙНОСТ
9-12 месеца

Въпреки, че трайността е обявена между 9-12 месеца., ми обясниха, че това зависи преди всичко от организма, реално никой с точност не знае за какво време тялото ми ще разорбира хиалурона. И сега момента, който всичко очакват е поставянето на филъра и дали боли?

Момичета..... боли :) и то доста. Изнедаха ме въпреки, че имах някаква упойка, но проникването на иглата в усната се усеща все едно нямате никаква анаестетика. Чак сълзи пуснах от болка, но не е чак да не може да се изтърпи, търпи се, но който ви каже, че не боли му трябва скенер на мозъка или детектор на лъжата :)

Тук съм като набита :)
Устните се подуват доста от самото боцкане. Избирайте по-леки филъри, защото по-твърдите, които ви дават повече месеци гаранция са наистина болезнени и ще усещате всеки вкарването на всеки милиметър. Броят боцкания поне при мен беше доста голям, само в горната устна, сигурно бяха около 10, не съм сигурна, че това не беше поради факта, че бях опитно зайче или така трябва да е, но след това в разговори с други доктори, разбрах, че бодежите са доста по-малко, отколкото са били при мен. В тази връзка, никога, ама никога не си слагайте филър при козметик, единствено при доктор. След като се сложи филър следва размачкване на филъри в устата, за да заеме позицията си правилно.Гледате се в огледало, за да видите, дали е равномерно всичко. Реално обаче устните ви са вече подути и не съм сигурна, че можете да сте наясно с крайният резултат, тъй като аз изглеждах като патока Дък и си мислех, че така ще остана. Но реално след седмица устната ми доста спадна.

доста подути от инжекциите
Вече мина месец откакто съм сложила филъра и вижте какво е човешкото съзнание, ако нямах снимки за доказателство, щях да смятам, че реално има минимална разлика. При сравняване на снимките, виждам, че разлика има, а и близките ми приятели веднага ме хванаха.


ПЛЮСОВЕ: 
 - повече се харесвам, ако това е възможно хаха :)
- горната ми устна вече не се бели и цепи
- чертите на лицето ми изглеждат по-омекотени
- при малко хиалурон устните наистина изглеждат много автентично

МИНУСИ: 
- болка при слагане 
- бавно преминава болката при допир и месец след процедурата, при натиск усещам осезаемо по-голяма чувствителност
- бавно свикнах с усещането по-скоро в устните, т.е докато ги почуствам отново като мои
- ако не е поставен правилно, може да се получи диспропорция на устната - имах за известно време различни по-големина две половини :), докато спадне отока.
- остана една резка от мястото, на което е вкарвана иглата, която продължава да стои месец вече и не съм сигурна, че изобщо ще изчезне...

Общо взето минусите са свързани с болка и дискомфорт, докато плюсовете с крайният резултат.

Има обаче нещо много важно, което ще споделя с вас относно хиалурона и това е нещо, което в никоя клиника няма да го споделят с вас, тъй като това е огромна индустрия носеща милярди.
С днешна дата - 1 месец след филър

Преди смятах, че хиалурона е безвреден, естествена киселина разграждаща се от тялото ни за n на брой месеци. Истината е, че хиалурона не е съвсем безвреден. При слагане в лицето на назонабиални, в скули и т.н той може да се срасне с вашите тъкани. При по-късно желание за оперативна намеса, лифтинг и т.н, никое медицинско лице няма да се престраши да направи интервенцията, защото при съществуващо срастване - финалният изглед е много неясен. Да не говорим, че трудно се обработват зоните. Така, че съветвам всички млади момичета до 40 години не използвайте хиалурон за лице, а единствено апаратни процедури от порядъка на радиочестота.

Дали отново ще повторя? Не съм сигурна, в момента харесвам цялостното си излъчване, но винаги човек трябва да е наясно с рисковете, които поема подлагайки се на процедури, за които не се е информирал достатъчно, а за съжаление частните клиники, не винаги са най-надеждният източник на такава информация.

ПРЕПОРЪЧВАМ: слагането на малко количество филър в устните ви, около половин ампула.

НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ: слагането на филър върху лице преди 40-ет години, а и тогава е малко спорно и е важно да знаете, че има своите рискове.

Вие бихте ли си сложили филър?

Детектив в бюти сектор,
Яна

Двете снимки са правени с разлика от няколко часа. Виждате, че с различно червило, очертване, ефекта се засилва многократно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар